Wat zou het toch fantastisch zijn om uiteindelijk hart- en vaatziekten uit te bannen. De anthuriumkwekers en -veredelaars halen jaarlijks geld op met de hartvormige anthuriumbloemen en -planten. Met deze donatie steunen zij de Hartstichting. Jij kunt deze actie ook steunen! 

Anthuriumkwekers in actie voor de Hartstichting

Voor het zesde jaar op rij vragen de anthuriumkwekers aandacht voor hart- en vaatziekten met de kamerplanten en snijbloemen en zamelen tegelijkertijd geld in voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Dit doen zij o.a. met de speciale collecte-acties – zoals vorig jaar tijdens Dress Red Day in het Hagaziekenhuis – en met de verkoop van speciale Hartstichtinganthuriums. Want meer aandacht en geld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten is hard nodig. En jij kunt je steentje bijdragen!

Koop een anthurium!

Van 1 t/m 30 september kun je aan de Hartstichting doneren door een anthurium te kopen. Wil jij deze actie steunen? De speciale Hartstichtinganthuriums zijn onder meer verkrijgbaar bij Dekamarkt, Hoogvliet en Poiesz. Van elke anthurium met Hartstichtingverpakking gaat 1 euro naar de Hartstichting. De actie-anthuriums zijn te herkennen aan de speciale Hartstichtingverpakking.

Anthurium actieverpakking Hartstichting

Hoe is de actie ontstaan?

Naast een milieuvriendelijke teelt van een duurzaam product, willen de anthuriumkwekers zich inzetten voor een goed doel. De kwekers zijn de actie gestart omdat de aanwezigheid van kamerplanten volgens wetenschappelijk onderzoek bijdraagt aan sneller herstel na een ziekte. De anthurium is ook nog eens de enige plant met een hartvormige bloem, en daarmee is de vergelijking met het menselijke hart snel gemaakt. Daarom komen de kwekers sinds 2014 in actie voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting om onderzoek naar hart- en vaatziekten te steunen.

Een hart voor een hart

Met de anthurium zijn er enorm veel mogelijkheden voor in elk interieur. Kies je voor opvallende kleuren als oranje, hartenrood en felroze of voor natuurlijke tinten als groen en stralend wit, de anthurium heeft het allemaal. Met het steunen van deze actie heb je dus zowel een mooie plant voor jezelf, als een bijdrage aan het goede doel. Jij doet toch ook mee?!

Styling tip: hoe decoreer je met anthurium potplanten?
Foto: Anthura

De speciale Hartstichtinganthuriums zijn onder meer verkrijgbaar bij Dekamarkt, Hoogvliet en Poiesz. Wilt u als retailer meedoen of meer informatie over de actie? Stuur dan een mail naar info@anthurium.info. Lees meer over onze partnership met de Hartstichting op www.hartstichting.nl.