De anthurium is een zeer diverse kamerplant en is in allerlei verschillende potmaten verkrijgbaar. Of je nu een kleine aanwinst zoekt voor op je bureau of een statement plant voor in je woonkamer: er is altijd een passende anthurium te vinden. In dit artikel lopen we alle potmaten van deze prachtige plant door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Lees ook: Wat te doen wanneer anthurium bloemen groen blijven?

De verschillende potmaten Anthuriums

Wist je dat anthurium planten in veel verschillende potmaten komen? Van potmaat 7 cm tot 21 cm! Dit zijn alle beschikbare maten Anthuriums:

7 cm

Heb je niet veel ruimte voor een nieuwe plant? Dan is de mini anthurium echt iets voor jou. Met een pot van maar 7 cm is er altijd wel een plekje voor te vinden! Deze schattige anthuriums zijn ook leuk als een cadeautje.

9 cm

Een stapje groter, de 9 cm pot is net iets groter dan de mini. Dit formaat is ideaal voor een terrarium of kleine tafeldecoratie.

verschillende potmaten
Foto: Anthura

12 cm

De 12 cm pot is ideaal als je mooie plant wil, zonder dat deze te veel ruimte in te neemt. Deze anthuriums zijn perfect voor op een tafel of als onderdeel van een plantenhoek.

14 cm

Met een anthurium in een 14 cm pot krijg je een plant die meteen opvalt. Ze zijn niet alleen mooi maar ook robuust, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan je interieur.

Foto: Anthura

17 cm

De 17 cm pot is een goede keuze voor iedereen die een statement wil maken. Deze anthuriums hebben een weelderig uiterlijk en zijn perfect voor grotere ruimtes. Met hun grote bladeren en opvallende bloemen trekken ze alle aandacht!

21 cm

Tot slot hebben we de indrukwekkende 21 cm pot. Dit formaat is voor de serieuze plantenliefhebber. Een anthurium van deze maat kan een echt middelpunt in je huis worden.

Foto: Anthura

Van klein naar groot

Enne, als je je best doet kun je van jouw kleine anthurium ook een grotere variant maken! Maar weet wel: van een 7 cm een 21 cm plant maken, dat gaat natuurlijk niet zomaar.