Elk jaar ontwikkelt Bloemenbureau Holland samen met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster de nieuwste stijltrends voor de sierteeltsector. In 2025 zijn de Groenbranche Trends verdeeld over vier stijltrends waarin bloemen, kamer- en buitenplanten centraal staan. In dit artikel bekijken we stijltrend Slow Life: een trend voor een rustgevend interieur met een duurzaam karakter. Lees verder en laat je inspireren!

Groenbranche Trends 2025: Slow Life

Stijltrend Slow Life draait om de thema’s veiligheid, vertrouwen en verbinding. In deze trend spelen rust en natuurlijke materialen een hoofdrol in het interieur. Ambachtelijke producten worden zorgvuldig toegepast en aangevuld met warme, natuurlijke kleuren. Daarnaast zijn vormen eenvoudig en herkenbaar. Hierdoor krijgt het interieur een rustgevend, duurzaam karakter. Dit maakt Slow Life ideaal voor iedereen die wil ontsnappen aan de hectiek van alledag. Het creëert een kalme omgeving waar je je kunt ontspannen en opladen.

De kernwaarden van Slow Life zijn: rust, eenvoud, harmonie, natuurlijk, sober, essentieel, bewust, duurzaam, authentiek en troostend.

Slow Life
Foto: Bloemenbureau Holland

Slow Life in het interieur

Het Slow Life interieur staat bekend om zijn rustgevende, duurzame karakter. Daarom zijn in dit interieur de gebruikte materialen voornamelijk natuurlijk, zoveel mogelijk milieuvriendelijk en duurzaam. De gebruikte vormen zijn eenvoudig, sober en herkenbaar. Bij deze trend horen ook ingetogen dessins. Voorbeelden zijn eenvoudige strepen, ruiten en prints van bloemen, bladeren en takken. De bloemenarrangementen in Slow Life vallen op door hun pastelkleurige soberheid en zachte uitstraling. Planten hebben zachte bladkleuren of bont blad.

Lees ook: Stijltrend 2024: Gentle Paradox

Het kleurenpalet van Slow Life

Het kleurenpalet van Slow Life bestaat uit twee gedeelten. Aan de ene kant zien we zachte pasteltinten, zoals nudes, lila en lichtblauw. Deze kleuren worden vooral gebruikt bij bloemen en planten. Aan de andere kant vinden we neutral bruintinten, inclusief lichtgrijs. Deze kleuren geven een rustgevend effect in het interieur. Kleuren als groen, bordeauxrood en oker flankeren deze tonen.

Foto: Anthura