Anthuriums staan bekend als langbloeiende kamerplanten, maar je kunt ze ook buiten zetten. Zo geef je het terras of balkon eenvoudig een tropisch tintje. Dat is precies wat Charis heeft gedaan. Wellicht heb je de foto’s al voorbij zien komen op haar Instagramkanaal @charisathome. Een goede reden om nader kennis maken met deze dame én om tips te krijgen om anthuriums ook (tijdelijk) buiten te zetten.

Tropisch terras met Anthuriums

Een huis vol contrasterende stijlen

Charis is geboren en getogen in Duitsland, getrouwd met Justin en heeft drie kinderen. Een van haar passies is interieur en styling. Sinds 2021 woont Charis met haar gezin in een twee-onder-een-kap woning. Waar haar man een voorkeur heeft voor stoere en industriële items, houdt Charis van warme lichte tinten en veel natuurlijke materialen. In hun huis proberen ze deze stijlen zo goed mogelijk te combineren. Het resultaat laat veel aardetinten, hout en geborsteld messing/platina zien. Kijk maar eens op: charisathome.com.

Anthuriums buiten zetten

Op het terras ging Charis onlangs aan de slag met anthuriums. De zomer is een prima periode om kamerplanten buiten te zetten. Let daarbij wel dat je kamerplanten zoals de anthurium geen plekje in de volle zon geeft. Kies liever een schaduwrijk plekje, bijvoorbeeld onder een overkapping zoals Charis heeft gedaan. De temperaturen zijn tijdens de zomermaanden aangenaam en af en toe een regenbuitje vinden anthuriums prettig. Het spoelt bijvoorbeeld het laagje stof en vuil van het blad. Dat zorgt ervoor dat het blad weer goed daglicht kan opnemen; belangrijk voor de gezondheid van de planten. Als je de planten onder een overkapping zet, valt daar natuurlijk geen regen. Geeft de anthurium dan een sproeibeurtje. Gebruik daarvoor uiteraard geen harde straal maar een zachte broes.

tropisch terras met anthuriums
Foto: @charisathome

Lees ook: DIY Anthuriums in de tuin ophangen

Buiten genieten tot de herfst

Wanneer je de bloemetjes weer binnen moet zetten? Dat is een kwestie van het weerbericht in de gaten houden. Als de nachttemperatuur onder de 16 graden zakt, dan wordt het tijd om de anthuriums weer in huis te halen. Omdat we tegenwoordig lange en warme zomers hebben, kun je in de praktijk tot in oktober nog genieten van anthuriums op het terras of balkon. En daarna geniet je in huis verder want wist je dat anthuriums een van de langst bloeiende kamerplanten zijn? Ze bloeien vaak maandenlang en meerdere keren per jaar. Er zijn zelfs soorten die non-stop bloemen geven. Volgend jaar kun je de anthuriums dus weer buiten zetten!

Foto’s: @charisathome