Ben je toe aan wat meer kleur in huis, maar weet je niet helemaal hoe dit te combineren? Snijanthuriums komen in een grote verscheidenheid aan kleuren, dus er is altijd wel een kleur te vinden die bij jouw interieur past. Denk aan wit, roze, groen, okergeel, zalmroze en ga zo maar door. Om je te inspireren, delen we in dit artikel 3 mooie kleurcombinaties met snijanthuriums!

3x mooie kleurcombinaties met snijanthuriums

We beginnen met een aantal handige tips voor het kiezen van kleurcombinaties:

  • Ga voor twee harmonieuze basiskleuren en één accentkleur. Hiermee zorg je voor rust en eenheid.
  • Wil je een ruimte energie geven, ga dan voor felle kleuren. Wil je een ruimte vol ontspanning, kies dan voor neutrale tinten.
  • Heb je een kleine ruimte? Gebruik dan veel lichte kleuren om te voorkomen dat de ruimte nog kleiner lijkt. Bij een grote ruimte kun je juist donkere kleuren gebruiken om ervoor te zorgen dat het een warm geheel wordt.

Lees ook: Het effect van kleur in een ruimte: 6 voorbeelden

Natuurlijke kleuren

Wil je wat meer balans in je interieur? Dan zijn neutrale kleuren the way to go. Hiermee creëer je namelijk een licht en rustig interieur. Kleuren waar je aan kunt denken zijn beige, champagne, taupe, wit en greige. Extra mooi als je dit combineert met natuurlijke materialen, zoals hout en riet.

Foto: @elleinterieur

Warme kleuren

Ben je klaar met de zomer en heb je zin om de herfst in huis te halen? De makkelijkste manier om warmte in huis te halen, is door middel van warme kleuren. Denk aan bruin, terracotta, oranje en okergeel. Typische herfstkleuren! Snijanthuriums komen in al deze kleuren, dus zijn gemakkelijk aan je interieur toe te voegen.

kleurcombinaties met snijanthuriums

Groen, groen en nog meer groen

Ook leuk: verschillende tinten groen met elkaar combineren. Denk aan mintgroen, appeltjes groen, mosgroen en donkergroen. Als je deze groentinten met wit combineert, creëer je een mooie luchtige combinatie die een ontspannen effect op de ruimte heeft.