De anthurium is altijd al een geliefde bloem geweest vanwege zijn opvallende kleuren en bijzondere vormen. Maar de afgelopen jaren is deze tropische bloem geëvolueerd naar een kunst en design icoon. Deze transformatie kwam tot een hoogtepunt in 2023, toen Loewe’s lente/zomercollectief de anthurium in de mode introduceerde.

Kunst en Design Icoon

De anthurium, met zijn glanzende, hartvormige bladeren en levendige kleuren, heeft een artistieke uitstraling. Loewe, een van de meeste toonaangevende modehuizen, maakte van de anthurium een centraal thema in hun collectie, en daarmee brak de bloem definitief door als een symbool van modern design. De impact van Loewe’s collectie reikte verder dan de catwalk. Wereldberoemde gezichten begonnen al snel de anthurium te omarmen als een fashion statement. Daarnaast werd de bloem een favoriet in high fashion editorials, campagnes en op rode lopers.

Foto: Loewe

Lees ook: Anthurium bloemen op de catwalk tijdens Paris Fashion Week

Naast mode heeft de anthurium ook zijn weg gevonden in andere kunstvormen. Kunstenaars en ontwerpers hebben de bloem geincorporeerd in hun werk, waarbij ze zijn unieke esthetiek benutten om opvallende en betekenisvolle stukken te creëren. Of het nu gaat om schilderijen of interieurontwerpen, de anthurium fungeert als een bron van inspiratie. De grens tussen natuur en kunst vervaagt.

Kunst en Design Icoon
Foto: Desenio

De anthurium in interieurontwerp

In veel eigentijdse ruimtes wordt de anthurium ingezet als een levend kunstwerk, dat niet alleen als decoratie fungeert, maar ook een sterk visueel statement maakt. De bloem wordt vaak gecombineerd met minimalistische meubels en strakke lijnen om een opvallen contrast te creëren dat de aandacht trekt. Daarnaast heeft de anthurium ook een symbolische waarde gekregen in interieurontwerp. De bloem staat voor luxe, verfijning en een zekere artistieke flair. Hierdoor is het een geliefd item in high-end projecten en luxe interieurs.

Lees ook: Zo werd de anthurium de modebloem van 2023

Hoewel de trend rondom de anthurium zijn hoogtepunt bereikte in 2023, blijft de invloed van deze bloem voelbaar. Of je hem nu ziet in de laatste modecollectie of in een verfijnd interieur, de anthurium blijft inspireren en verrassen. Het is een waar kunst en design icoon.

Foto: Diyou