Hoewel de meeste mensen de zomer heerlijk vinden, is dat voor anthuriums niet altijd het geval. De felle zon en hoge temperaturen kunnen deze planten uitdrogen en hun bladeren beschadigen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je anthuriums te beschermen en ervoor te zorgen dat ze de zomer gezond en bloeiend doorkomen. Lees verder voor een aantal praktische tips om je anthurium te beschermen tegen de zomerse hitte, uitdroging te voorkomen en de juiste hoeveelheid water te geven.

Lees ook: Kan een anthurium buiten staan?

Bescherm je anthuriums tegen de zomerse hitte

Vermijd direct zonlicht

Hoewel anthuriums van licht houden, kunnen de bladeren verbranden door direct zonlicht. Plaats je planten daarom altijd op een plek met indirect zonlicht. In de zomer is een standplaats op enkele meters van een raam met gordijnen ideaal. Vermijd ramen op het zuiden, waar de zon het sterkst is.

Geef je anthuriums regelmatig water

Tijdens warme zomerdagen is regelmatig water geven cruciaal. Controleer één à twee keer per week de bovenste centimeter van de potgrond van je planten: als deze droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Zorg ervoor dat het overtollige water goed kan weglopen en de pot niet in een plas water blijft staan. Te veel water kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Behoud de luchtvochtigheid

Anthuriums komen oorspronkelijk uit tropische regenwouden, waar de luchtvochtigheid hoog is. Tijdens warme zomerdagen kan de lucht in huis wat droger worden. Om dit te voorkomen, kun je een luchtbevochtiger gebruiken of je planten regelmatig besproeien met een plantenspuit.

Bekijk ook deze video met anthurium verzorgingstips voor de zomer:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Lees ook: Anthuriums in de tuin: belangrijke tips en inspiratie