We laten je zien wat je allemaal kunt doen met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarvoor hoef je echt geen groene vingers te hebben!

Zoek de hoogte op

Lijstjes, spiegels en plankjes om die kale muur aan te kleden doen we al jaren. Maar hoe leuk is het om je muur te voorzien van hangende planten. En dan bedoelen we niet de kenmerkende hangplanten waarbij de sprieten & bladeren naar beneden groeien, maar juist alle variaties op planten. Gewoon in een plantenhanger of een leuke tas. Wij zeggen; lijstjes eraf en hangen maar!

Ga voor groen op je bureau

Naast dat planten sfeer geven aan je werkplek, zorgt het ook nog eens voor minder werkstress en betere concentratie. Een stukje natuur op je bureau kan namelijk erg rustgevend zijn. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten een gunstig effect heeft op het concentratievermogen vanwege de luchtzuiverende eigenschappen. Ze verhogen het zuurstofgehalte in de ruimte en dat maakt dat men zich minder vaak ziek is, moe voelt en irritaties aan huid, ogen, neus en keel verdwijnen. Nog geen plant op kantoor of werkplek staan? Genoeg redenen om een bezoek te brengen aan het dichtstbijzijnde tuincentra om zo een fijn exemplaar in het zicht te zetten. Het is niet alleen stijlvol en gezellig, maar ook nog eens goed voor je.

Een tropisch paradijs

Jouw favoriete plant staat natuurlijk prachtig te shinen in de ventsterbank van jouw woonkamer, maar waarom niet groen in je hele huis? De meest ultieme plek voor de van oorsprong tropische Anthurium is toch wel de badkamer. Vanwege de warmte en hoge luchtvochtigheid voelt hij zich daar helemaal op zijn gemak. Daarnaast geeft het natuurlijk een veel leuker uitzicht dan die handdoekenkast. Met en goed boek, kaarsen en een glas wijn maak je er een wellnessmoment van en kun je lekker wegdromen bij jouw tropische uitzicht.