In de zomer kun je een vleugje tropische elegantie toevoegen aan je buitenruimte met de prachtige Anthurium. Deze veelzijdige plant, bekend om zijn kleurrijke bloemen en glanzende bladeren, gedijt ook buiten als de omstandigheden goed zijn. In deze blog geven we je tips en inspiratie over hoe je Anthuriums op je zomerse terras kunt verzorgen en stylen.

De juiste omstandigheden voor buiten

Anthuriums zijn tropische planten die dol zijn op warmte. In de zomer, wanneer de temperatuur rond de 20°C ligt, kunnen ze perfect buiten staan. Zorg er echter voor dat je de plant op een windvrije plek zet en dat deze niet direct in de zon staat. Direct zonlicht kan de bladeren namelijk verbranden, dus een schaduwrijke locatie is ideaal voor een Anthurium op je terras.

Als de temperatuur ’s nachts onder de 16°C daalt, is het verstandig om de Anthurium naar binnen te halen. De plant is gevoelig voor kou en kan beschadigd raken bij lagere temperaturen. Blijft de temperatuur ’s nachts boven de 16°C? Dan kun je de plant gerust buiten laten staan en genieten van zijn schoonheid op je terras.

Lees ook: Kan een anthurium buiten staan?

anthuriums op terras

Styling ideeën voor een zomers terras

Het toevoegen van een Anthurium op je terras kan op verschillende manieren, afhankelijk van je stijl en de beschikbare ruimte. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

  1. Grote potten met anthuriums: Plaats grote potten met Anthuriums op strategische plekken op je terras om een weelderige, tropische uitstraling te creëren. Combineer verschillende kleuren en variëteiten voor een speels effect. Voor een extra groot en indrukwekkend arrangement kun je meerdere anthuriums in één grote pot planten.
  2. Zomers aangeklede tafels: Voor een zomerse tafelsetting kun je een boeket met Anthurium bloemen gebruiken als middelpunt. Voeg daarbij kleine vaasjes met kort afgesneden Anthurium bloemen voor een verfijnde touch. Deze setting is perfect voor een zomerse lunch of diner op je terras. Het geeft niet alleen kleur, maar ook een vleugje elegantie aan je tafel.
  3. Kleine potten en vaasjes: Gebruik kleine potten met Anthuriums om lege hoekjes en randjes op je terras op te fleuren. Deze kleinere opstellingen zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen overal een beetje kleur en leven toevoegen. Ze zijn ideaal voor tafels, vensterbanken of zelfs hangend aan een rek.

anthuriums op terras

Verzorgingstips

Om je Anthuriums in topconditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig water te geven zonder dat ze in het water staan. Zorg ervoor dat de potten goed draineren om wortelrot te voorkomen. Een lichte besproeiing van de bladeren kan ook helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, wat de plant ten goede komt.

Met deze tips en ideeën kun je je zomerse terras omtoveren tot een tropisch paradijs met Anthuriums. Geniet van de schoonheid en de voordelen van een Anthurium op je terras en maak van je buitenruimte een plek waar je graag tijd doorbrengt.

Lees ook: Hoe lang gaat een anthurium plant mee?