De DIY van Irene Burg: lampenkap wordt plantenpot
Op haar Instagramkanaal laat Irene behalve haar interieur ook regelmatig leuke DIY-ideeën zien. Haar creaties krijgen gelijk een plek in huis. Zo toverde ze onlangs twee lampenkappen om tot plantenpot. Met luchtzuiverende anthuriums erin staan ze nu te stralen in het interieur. Kortom, een goede aanleiding om eens nader kennis te maken met Irene en haar DIY: lampenkap wordt plantenpot.
DIY: lampenkap wordt plantenpot
Hoe omschrijf je jouw woonstijl?
Irene: Sinds 2016 ben ik actief op Instagram en laat ik bijna alle hoeken in ons huis zien. Ons interieur kenmerkt zich door veel natuurlijke kleuren en materialen. Het kleurenpalet is redelijk neutraal met aardetinten, grijs en wit met hier en daar een kleuraccent. Over het algemeen hou ik erg van de Scandinavische stijl plus een mix van design en vintage. Ik vind het ook leuk om zelf de handen uit de mouwen te steken en pak daarom regelmatig de verfkwast of boormachine!
Lees ook: Anthuriums in het Amsterdamse grachtenpand van blogger Dutchguy
Hoe verzin jij leuke DIYs?
Onder de overkapping in de tuin hadden we twee rieten lampenkappen hangen, waar ik eigenlijk een beetje op was uitgekeken. Ik vind het zonde om ze weg te doen en besloot ze daarom een nieuw leven te geven als plantenpot. Ik heb het snoer en de fitting eruit gehaald en ze met de kwast een likje verf gegeven. Ik besloot gelijk ook een bijzettafeltje en plantenstandaard mee te verven. In de lampenkappen heb ik witte anthuriums gezet. Dat matcht heel mooi en met hun hartvormige bloemen steken ze er vrolijk bovenuit. De planten staan overigens nog wel in een sierpot omdat dat wel zo praktisch is bij het water geven. Maar je ziet de sierpotten niet.
Wat vind jij waardevol aan een anthurium?
Ik begrijp dat anthuriums maandenlang kunnen bloeien, zelfs als je geen groene vingers hebt! Daarnaast vond ik het erg interessant om te lezen dat anthuriums luchtzuiverende eigenschappen hebben. Ze breken diverse luchtverontreinigingen in het interieur af en geven er zuurstof voor terug. Dat is ideaal, want zo worden de schadelijke gassen die bijvoorbeeld voortkomen uit verf, meubels en apparaten snel verwijderd.