De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe anthuriumrassen ontwikkeld. Stuk voor stuk bijzonder, onderscheidend, en op diverse manieren te verwerken. Of dat nou om een groots plantenarrangement gaat of een bescheiden boeket. Om je op de hoogte te houden en inspiratie te bieden, zetten we de nieuwste anthurium snijbloemen en potplanten op een rij!

De nieuwste anthurium snijbloemen

We beginnen met de nieuwste snijanthuriums: maar liefst 5 in totaal! De rassen passen uitstekend bij de nieuwste trends, zoals de 4 stijltrends van 2021 voor de sierteeltsector, maar ook bij het aankomende seizoen. Voor ieder wat wils!

Olivius

De kleur van deze variëteit is haar unieke eigenschap. Er is geen andere ras vergelijkbaar in kleur met Olivius. De kleur van de bloem past zich aan als een kameleon in het boeket en zorgt voor een opmerkelijk fraaie presentatie.

Cantello® Rolls

Cantello® Rolls is de nog opgerolde bloem van de in 2018 geïntroduceerde snijanthurium Cantello®. Deze anthurium wordt gemiddeld 2 à 3 weken eerder gesneden dan de reguliere anthurium snijbloem, als ze nog in het opgerolde stadium is. De bloem gaan niet open in de vaas, maar blijft opgerold gedurende de bloei. Zo behoudt zij haar decoratieve karakter. Het effect is een puntige bloem die goed binnen de huidige botanische trends past. De bloemsteel is zeer flexibel, waardoor de bloem in verschillende posities gebogen kan worden. Dit geeft een creatieve en frivole touch aan het arrangement waarin de Cantello Rolls zijn verwerkt.

Foto: Anthura, anthurium Cantello Rolls

Grand Slam

Grand Slam is de nieuwe groene snijanthurium waar bloemisten veel plezier aan gaan beleven de komende jaren. Het ras heeft alles om een topspeler te worden. Grand Slam heeft een getest uithoudingsvermogen op de vaas van meer dan 5 weken en ook een periode van kou in de transportfase wordt goed doorstaan. Al deze eigenschappen maken van Grand Slam een topper van formaat.

Denali®

De wit-groene kleur van Denali® is zeer populair onder bloemisten. Combineert perfect met tal van andere bloemen. Door haar vorm en afmetingen kan Denali® uitstekend gebruikt worden als eye-catcher door alleen de bloem te verwerken op de vaas of in losse flessen. En ook voor groot bloemwerk is Denali geschikt om te verwerken.

Foto: Anthura, anthurium Denali

Cardinal

Deze tweekleurige bloem heeft met haar gele blad en paarse tip een bijzonder uiterlijk. De kolf kleur past perfect bij de punt van de bloem en geef het een unieke look.

Lees ook: Anthurium snijbloemen in 3 totaal verschillende interieurs

De nieuwste anthurium potplanten

En dan hebben we natuurlijk nog een selectie aan nieuwe anthurium kamerplanten. Van felrode tot zachtroze, van klein tot groot. Alles komt voorbij.

Joli Pulse

De kleurstelling van Joli Pulse verandert naarmate zij langer bloeit en groeit. De jonge, net aangelegde bloemen zijn wit van kleur en naarmate de bloemen verder uitbloeien verandert de kleur naar roze en uiteindelijk naar een frisse groene kleurstelling. Aan de duidelijk zichtbare nerf op het schutblad ontleent het ras haar naam ‘Pulse’. Als een hartslag wordt de bloem getekend. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het hart sneller gaat kloppen.

Calon

Dit prachtige compacte ras begint al jong met het geven van bloemen en staat daardoor altijd vol in bloei. Hij is in verschillende potmaten te verkrijgen, beginnend vanaf potmaat 6 t/m maar liefst potmaat 15. De bloemen van de plant kleuren niet terug waardoor deze plant elk interieur heerlijk opfleurt met zijn krachtige rode kleur.

Dit zijn de nieuwste anthuriums
Foto: Floricultura, anthurium Calon

Nano Sweet

Dit is echt een kleintje, van de bloemen en bladeren tot de plantgrootte. Alles aan deze plant is klein, zelfs de potmaat. De bloemen zijn dan wel klein, door de vorm en hoeveelheid vallen ze meteen op. De kleur is wat meer toned-down, pastelachtig roze met een vleugje groen.

Foto: Dümmen Orange, anthurium Nano Sweet

Spirit

Spirit® is met haar sprekende roze bloemen zowel lieflijk als opvallend. Deze compacte anthurium heeft verrassend veel bloemen. Door de verschillende potmaten is Spirit® multi-inzetbaar: er is voor elk wat wils.

Dit zijn de nieuwste anthurium snijbloemen en potplanten
Foto: Anthura, anthurium Spirit

Red Bull

Zoals de naam van deze plant al doet vermoeden is het een energieke plant, maar blijft desondanks toch compact. De bloemen zijn donker en glanzend wat zorgt voor een intens rode kleur. Dankzij het donkergroene blad vallen de bloemen nog meer op, ook de grootte van de bloem draagt hieraan bij.

Koro

Hart in het Esperanto. Deze krachtige naam staat niet alleen voor een sterke plant maar ook voor het warme sfeertje wat de Koro kan creëren in deze wintermaanden. Met haar mooie verzadigde rode kleur en de hartvormige bloem brengt Koro nieuw leven in huis. Blijft maanden prachtig in bloei zolang je haar maar genoeg liefde geeft uit het hart.

Success White

Wit is een fijne basis kleur en past eigenlijk in ieder interieur. Zo ook Success White, een anthurium met prachtig donkergroen blad en opvallend witte bloemen. Een compacte, volle plant met veel bloemen. Gemakkelijk te combineren in je interieur en te matchen met andere planten in huis.

Dit zijn de nieuwste anthurium snijbloemen en potplanten
Foto: Dümmen Orange, anthurium Success White

Whispering Love

Whispering Love past perfect bij de botanische trend. De bloemen zijn wit met een flinke vleug groen, hierdoor vallen ze wat minder op, maar zijn daarom natuurlijk niet minder mooi. Een fijne toevoeging in je urban jungle.

Success Pink

Gek op roze? Dan is Succes Pink wat voor jou, de bloemen zijn volledig roze en vallen hierdoor lekker op. Een mooie compacte plant met flink grote bloemen. Success Pink alleen is een echte eyecatcher, maar is ook prima te combineren met andere soorten zoals Nano Sweet en Success White dit maakt een mooie mix.

Dit zijn de nieuwste anthurium snijbloemen en potplanten
Foto: Dümmen Orange, anthurium Success Pink

Mystral®

Mystral®: de noviteit voor 2020. Een snelle groeier, die makkelijk bladeren aanmaakt en al snel de hartvormige bloemen boven het blad laat groeien. Deze compacte plant produceert uiteindelijk een indrukwekkend aantal bloemen, die lang hun kleur behouden.

Meer weten over de anthurium? Lees ook: 5 interessante feitjes over de anthurium potplant en snijbloem