Anthuriums staan bekend om hun continue bloei en prachtige bloemen in verschillende kleuren. Als je Anthurium bloemen groen blijven in plaats van de gebruikelijke kleuren zoals rood, wit of roze, kan dit wijzen op bepaalde verzorgingsproblemen. Hier ontdek je waarom dit gebeurt en hoe je het kunt oplossen.

Oorzaken van groene anthurium bloemen

Groene anthurium bloemen kunnen een teken zijn dat de plant te weinig licht ontvangt. Anthuriums gedijen het beste in helder, indirect licht. Als de plant te ver van het raam staat of als er te veel schaduw is, kan dit leiden tot bloemen die groen blijven in plaats van hun normale kleur.

Lees ook: Waarom krijgt mijn anthurium bruine bladeren? De oplossing

Oplossingen voor groene anthurium bloemen

  • Optimale lichtomstandigheden: Plaats de Anthurium op een lichte plek zonder direct zonlicht. Een ideale locatie is voor een raam op het noorden. Voor ramen op het westen of oosten behoud je een afstand van één à twee meter. Bij een raam op het zuiden is meer afstand nodig, tenzij er geen zonnewering is.
  • Verplaatsing van de plant: Als je merkt dat de bloemen groen blijven, verplaats de Anthurium dan dichter naar het raam om meer licht te geven aan de plant. Houd de groeiomstandigheden van de Anthurium goed in de gaten. Let vooral op de lichtinval en pas indien nodig de locatie van de plant aan om optimale groei te bevorderen.
  • Onderhoud: Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en oude bladeren om de energie van de plant te behouden en nieuwe bloei te stimuleren.

groen anthurium bloemen

Tips voor verzorging van anthuriums

Naast voldoende licht zijn er nog enkele andere belangrijke aspecten voor de verzorging van Anthuriums:

  • Waterbehoefte: Geef de Anthurium regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Anthuriums houden van vochtige grond, maar overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.
  • Temperatuur: Anthuriums gedijen goed bij temperaturen tussen 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen.
  • Voeding: Geef de Anthurium eens in de maand een kleine hoeveelheid vloeibare plantenvoeding tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) om de bloei te stimuleren.
  • Luchtvochtigheid: Anthuriums gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Anthurium bloemen hun levendige kleur behouden en optimaal gedijen in je interieur!

Lees ook: Eerste hulp bij watergeven: anthurium verzorgingstips