Hoewel anthuriums bekend staan als kamerplanten, kunnen ze ook een exotisch tintje aan de tuin geven. Onder de juiste omstandigheden doen ze het buiten namelijk ook heel goed. Hang anthuriums bijvoorbeeld eens in de tuin op. Dit is een geweldige manier om hoogte en kleur aan je buitenruimte toe te voegen! Lees snel verder voor inspiratie.

Anthuriums buiten zetten

Allereerst is het goed om te weten dat een anthurium buiten kan staan, mits de omstandigheden optimaal zijn. Het is een tropische plant, dus ze houdt van warme temperaturen. Als de temperatuur in de zomer rond de 20°C ligt, kan de anthurium wel buiten staan. Maar let er op dat ze op een windvrije plaats en buiten direct zonlicht staat. Dus als het ’s nachts weer afkoelt, kun je je plant het beste weer naar binnen halen.

Lees ook: Kan een anthurium buiten staan?

Anthuriums in de tuin ophangen

Anthuriums in de tuin ophangen heeft verschillende voordelen. Ten eerste bespaar je ruimte op de grond, wat handig is voor kleinere tuinen of balkons. Daarnaast creëer je met hangende planten een dynamische en interessante tuinindeling.

Hang ze het liefst op een schaduwrijke omgeving, omdat direct zonlicht de bladeren kan verbranden. Hang ze bijvoorbeeld onder een pergola, aan een boomtak, de schutting of een schaduwrijke muur. Zorg er ook voor dat de planten beschermd zijn tegen harde wind en zware regenval.

Bekijk deze video voor inspiratie om anthuriums op te hangen in je tuin:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Wil je de tuin met meer anthuriums aankleden? In onderstaande video zie je een aantal leuke manieren om ze in de tuin te plaatsen. Bijvoorbeeld in een plantenpot op de grond of in een plantenhanger aan een muur. En wat denk je van een aantal anthurium plantjes op tafel?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Lees ook: Anthuriums in de tuin: belangrijke tips en inspiratie